Week voor kanker in de zwangerschap

Welkom bij de “Week voor kanker in de zwangerschap” van stichting STER(k)! We vragen deze week aandacht voor alles dat bij zo’n diagnose komt kijken, en we kijken deze week extra naar symptomen van kanker die door zwangerschap mogelijk minder opvallen. Ook kijken we naar de ervaringen van vrouwen met kanker in en na de zwangerschap, de emotionele impact die dat heeft en de steun die gezinnen in die situatie het hardst nodig hebben.

Maandag – het verhaal van Kirsty

  Lees maandag het verhaal van Kirsty, die met 17 weken zwangerschap te horen kreeg dat ze baarmoederhalskanker had, en het advies kreeg om haar zwangerschap af te breken.

dinsdag – symptomen van zwangerschap en van kanker

Op dinsdag staan we stil bij veelvoorkomende symptomen van zwangerschap die soms ook kanker kunnen “verstoppen”, en geven we – met hulp van Christianne Lok van de Adviesgroep Kanker in Zwangerschap –  advies over wanneer je bij dergelijke symptomen toch aan de bel moet trekken bij je zorgverlener.

Woensdag – Het verhaal van Lotte 

  Op woensdag vertelt Lotte over haar ervaringen met speekselklierkanker tijdens de zwangerschap van haar tweeling, inclusief een behandeling die de dag na haar bevalling gewoon door moest gaan. Ze vertelt ook hoe het inmiddels met haar gaat, en waar ze nu nog steeds tegenaan loopt.

 

 

Donderdag – de impact van kanker in de zwangerschap 

privacybeleid Donderdag staan we stil bij de (emotionele) impact van een diagnose kanker rond de zwangerschap op het hele gezin, zowel tijdens de zwangerschap als in de kraamtijd, en ook nog daarna. Stichting STER(k) is als jonge stichting druk bezig de steun die zij biedt verder uit te breiden. Lees hier straks meer over wat we doen!

Vrijdag – het verhaal van Cat

De week sluiten we af met het verhaal van Cat, die drie maanden na haar bevalling hoorde dat ze borstkanker had en gelijk moest starten met chemo. Zij blogt over haar ervaringen als jonge moeder met kanker op haar instagram @_rollwiththepunches_.

PRaat met ons mee! 

Praat met ons mee op onze social media, waar we de blogs elke dag op zullen aankondigen, en onze gespreksgroep op kanker.nl. We gaan graag met jullie in gesprek over de onderwerpen die we in de week behandelen. Delen van de blogs via social media is ook heel fijn – dat helpt ons om zo veel mogelijk vrouwen te bereiken!

Help ons zwangere vrouwen met kanker ook te blijven ondersteunen!

Om onze steun ook in de toekomst aan meer vrouwen te kunnen blijven aanbieden, en op termijn ook te kunnen uitbreiden met meer praktische ondersteuning, is iedere cent heel erg welkom. We halen in deze week dus ook geld op voor toekomstige activiteiten van de stichting. Wil je doneren? Dat kan hier.

Meer weten?

Ieder jaar krijgen in Nederland bijna 200 vrouwen tijdens hun zwangerschap te horen dat ze kanker hebben. Omdat de combinatie van kanker en zwangerschap niet vaak voorkomt krijgen vrouwen en hun gezinnen niet altijd alle steun en aandacht die zij in deze periode nodig hebben. Dat kan ontzettend eenzaam voelen. Wil je meer over onze stichting? Kijk gerust rond op deze website!