Week voor kanker in de zwangerschap

Welkom bij onze eerste “Week voor kanker in de zwangerschap”. Deze week heeft als doel om de specifieke problematiek bij kanker in de zwangerschap extra onder de aandacht te brengen. We nemen jullie deze week mee bij verschillende aspecten van kanker in de zwangerschap.

MAandag – het verhaal van Roselien

    Lees maandag het verhaal van Roselien, die tijdens haar zwangerschap te          horen kreeg dat ze borstkanker had en chemotherapie onderging terwijl ze      nog zwanger was.

dinsdag – het verhaal van Remco

Remco vertelt op dinsdag wat er als partner op je afkomt bij kanker tijdens de zwangerschap. Zijn vrouw was voor haar operatie voor baarmoederhals-kanker opgenomen in een ander ziekenhuis dan hun pasgeboren kind. 

Woensdag – De adviesgroep Kanker en Zwangerschap en de Cancer in PRegnancy Poli 

  Woensdag hebben we aandacht voor de artsen en onderzoekers. Hier kan je een     filmpje over de werkwijze van de Adviesgroep Kanker in de Zwangerschap                bekijken.

  En hier vind je een interview met het team van de CIP-poli waarin ze vertellen          over hoe ze kinderen na een behandeling voor kanker tijdens de zwangerschap                                                     opvolgen.

Vanavond 7 juli organiseren we online, om 20:30 uur, ook een expert-sessie met Christianne Lok van de Adviesgroep Kanker in de Zwangerschap en Mathilde van Gerwen vanuit de CIP-poli. Zij zullen dan kort iets vertellen over hun werkwijze en zijn vervolgens beschikbaar om vragen te beantwoorden over kanker tijdens de zwangerschap en de gevolgen voor je kindje.

Je kunt je van te voren opgeven voor deze sessie via info@stermetk.nl en kan daar ook van te voren vragen indienen.

Donderdag – als een keuze geen echte keuze is

   Donderdag staan we stil bij vrouwen wiens zwangerschap door kanker moest             worden afgebroken. Wanneer dus, met andere woorden, een “keuze” geen                 echte keuze meer is. Lees hier wat dat met je doet, en welke steun daarbij nodig is.

Vrijdag – het verhaal van Mariska 

De week sluiten we vandaag af met het verhaal van Mariska, die met 34 weken weken  zwanger te horen kreeg dat ze kanker had, een maand na haar bevalling moest starten met chemo, en sindsdien af en aan met kanker leeft. Ze schreef over haar ervaringen ook een boek, waarvan alle opbrengsten naar goede doelen gaan. De opbrengsten voor verkoop van het boek tijdens deze week doneert ze aan stichting STER(k).

PRaat met ons mee! 

Praat met ons mee op onze social media, waar we de blogs elke dag op zullen aankondigen, en onze gespreksgroep op kanker.nl. We gaan graag met jullie in gesprek over de onderwerpen die we in de week behandelen. Delen van de blogs via social media is ook heel fijn – dat helpt ons om zo veel mogelijk vrouwen te bereiken!

Help ons zwangere vrouwen met kanker ook te blijven ondersteunen!

Om onze steun ook in de toekomst aan meer vrouwen te kunnen blijven aanbieden, en op termijn ook te kunnen uitbreiden met meer praktische ondersteuning, is iedere cent heel erg welkom. We halen in deze week dus ook geld op voor toekomstige activiteiten van de stichting. Wil je doneren? Dat kan hier.

Meer weten?

Ieder jaar krijgen in Nederland bijna 200 vrouwen tijdens hun zwangerschap te horen dat ze kanker hebben. Omdat de combinatie van kanker en zwangerschap niet vaak voorkomt krijgen vrouwen en hun gezinnen niet altijd alle steun en aandacht die zij in deze periode nodig hebben. Dat kan ontzettend eenzaam voelen. Wil je meer over onze stichting? Kijk gerust rond op deze website!