De Adviesgroep Kanker in de Zwangerschap helpt artsen in heel Nederland bij het nemen van de beste behandelbeslissing voor patiënten die tijdens hun zwangerschap kanker hebben. Alsof je een second opinion krijgt van 28 specialisten tegelijk. Dit wereldwijd unieke initiatief krijgt de Patient Impact Award 2020 van het Antoni van Leeuwenhoek.

‘Een second opinion van 28 specialisten tegelijk’

De Adviesgroep Kanker in de Zwangerschap, opgericht in 2012 door gynaecologisch oncoloog Christianne Lok van het Antoni van Leeuwenhoek, bestaat inmiddels uit 28 experts uit academische centra in heel Nederland, meer zeer uiteenlopende specialismen. Die specialismen zijn allemaal nodig in situaties die per definitie uniek zijn. ‘Arts en patiënt krijgen van de Adviesgroep dus eigenlijk een second opinion van 28 specialisten tegelijk, zegt Christianne Lok.

Bekijk de film

‘Wij vinden dat iedere patiënte met kanker de meest optimale zorg verdient, ook als ze zich in een zeldzame situatie bevindt waardoor de standaardbehandeling niet altijd gegeven kan worden’, aldus Christianne Lok.

 

Podcast 

Je kunt hier ook een podcast downloaden van oncologie.nu waarin dokters Christianne Lok en Ingrid Boere meer vertellen over het werk van de Adviesgroep. 

ANDERE NIEUWSBERICHTEN