Kraamzorg en controles na de bevalling

Je bent hier: Zwanger en kanker > De geboorte en erna > Kraamzorg en controles na de bevalling

Hoe zit het met kraamzorg na de bevalling? En kan ik na de bevalling alle controles weer krijgen? Hieronder lees je de antwoorden.

Hoe zit het met kraamzorg als je kanker hebt (gehad)?
In Nederland heb je recht op een aantal uren kraamzorg na de geboorte. Het hangt van je situatie af hoeveel uur kraamzorg je krijgt. Als je kanker hebt (gehad) betekent dat niet automatisch dat je recht hebt op meer kraamzorg. Maar vaak kun je wel extra uren kraamzorg krijgen. Overleg dit met je verloskundige.

Wanneer jij of je kindje langer in het ziekenhuis moeten blijven na je bevalling, kan het zijn dat je thuis minder uren kraamzorg krijgt. De tijd die je in het ziekenhuis hebt doorgebracht gaat namelijk af van de hoeveelheid uren waar je recht op hebt. Je kunt extra kraamzorg regelen, maar vaak moet je dit dan ook zelf betalen. Als je wilt, kun je contact opnemen met ons via info@stermetk.nl We kunnen samen met je kijken wat er nodig en mogelijk is om jullie nieuwe gezin maximaal te ondersteunen.

Kan ik na de bevalling weer alle controles krijgen?
Na je bevalling zijn alle controle-onderzoeken weer mogelijk. Alleen bij een PET-CT-scan moet je even oppassen. Voor dit onderzoek spuit de arts radioactieve contrastvloeistof in. Na het onderzoek is de radioactieve stof voor een groot deel uit je lichaam verdwenen. Het restje dat nog in je lichaam zit, kan misschien schadelijk zijn voor je baby. Daarom adviseert je arts om een aantal uren na de scan afstand te houden van je baby.